Kinderopvang Miniversum Oosterhout

Onze visie

Een unieke opvoedingsomgeving omdat ieder kind uniek is!

Een unieke opvoedingsomgeving omdat ieder kind uniek is!

Kinderopvang Miniversum biedt verantwoorde opvang, verzorging en begeleiding aan kinderen van 0 – 12 jaar. Aanvullend op wat kinderen van huis uit meekrijgen, worden kinderen bij Miniversum gestimuleerd in de ontwikkeling maar vooral liefdevol en goed verzorgd.

De medewerkers van Miniversum werken volgens een eigen Miniversum-methodiek met een pedagogisch stappenplan, die bestaat uit vijf kernwaarden. Deze kernwaarden zijn:

  • Liefdevolle verzorging
  • Ruimte om te spelen
  • Methodische ontwikkelingsstimulering
  • Veiligheid
  • Kwaliteit

Deze vijf kernwaarden vormen de basis van ons handelen in ieder aspect van de organisatie.

Het draait om uw kind!

Het welbevinden staat centraal!

Een belangrijke voorwaarde voor ontwikkeling is dat kinderen het naar hun zin hebben en lekker in hun vel zitten. Pas wanneer kinderen zich ‘wel bevinden’, kunnen zij zich richten op spel en spelen. Ieder kind komt op de wereld met een eigen karakter, eigen temperament en met eigen mogelijkheden. Ieder kind wil zich graag ontwikkelen en doet dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Daarin onderscheidt het zich van anderen en in de weg die het bewandelt. Ieder kind is anders en valt niet te vergelijken met een ander kind. Bovendien is het voor ieder kind belangrijk dat het gelukkig is en gewaardeerd wordt om wie het is. Zo kan een kind het beste tot ontwikkeling komen. Kinderen moeten kunnen zijn wie ze zijn!

De medewerkers van Miniversum stimuleren de kinderen hierin waardoor zij al spelend leren en al lerend spelen. Uiteraard binnen een veilige, uitdagende en vertrouwde omgeving.